Nu numai ca ofera solutii reale si verificate dar stabileste o noua regula in Blog World:
"Nu explicatiile pompoase si limbajul superior fac pamantul sa se invarta"
Ai nevoie de un sfat simplu pentru a rezolva singur o problema la PC-ul de acasa sau de la birou?
Apeleaza cu incredere la acest site..

Puteti apela la acest tip de servicii cand:
-Aveti calculatorul virusat;
-Nu reusiti sa instalati/reinstalati sitemul de operare (Windows XP, 2000, Windows 7, etc.);
-Doriti sa instalati un joc nou;
-Intampinati dificultati in navigare pe internet;
Si multe alte astfel de provocari.

luni, 17 ianuarie 2011

Elemente componente de baza ale ferestrelor

Bara de titlu – pastreaza titlul aplicatiei sau al documentului deschis în respectiva fereastra, precum si pictograma corespunzatoare programului cu care s-a deschis fisierul. În plus, se utilizeaza pentru deplasarea ferestrei prin tragere cu mouse-ul.
Chenarul (border) – margineste orice fereastra si serveste la redimen­sionarea ferestrei prin tragere cu mouse-ul.
Meniul – este caracteristic ferestrelor de aplicatie si cuprinde optiunile de lucru corespunzatoare. Acesta poate fi apelat cu ajutorul mouse-ului sau cu ajutorul tastaturii prin tastarea combinatiei de taste:
Alt+litera subliniata din denumirea meniului.
Exemple: meniul File se deschide cu combinatia de taste Alt+F; meniul Format cu combinatia de taste Alt+O.
Meniul este o colectie de comenzi destinate lucrului într-un program. În mare parte meniurile sunt asemanatoare în majoritatea programelor si grupeaza comenzi referitoare la un anumit domeniu de lucru. Astfel meniul File cuprinde optiuni de salvare sau trimitere la imprimare a fisierelor.

Barele de butoane utilitare – sunt elemente caracteristice interfetelor grafice. Majoritatea optiunilor de meniu (comenzilor) au corespondent un buton grafic. Prin apasarea butoanelor se obtin aceleasi efecte ca si la utilizarea comenzilor din cadrul meniurilor.
Comenzile sunt deci tipuri de actiuni pe care ni le propunem („verbe“), grupate în meniuri care au ca numitor comun actiunea propusa (daca se doreste actionarea asupra formei unui document atunci cu siguranta va trebui sa se apeleze la „serviciile“ meniului Format).
Câmpul de control – este o mica pictograma situata pe bara de titlu la extremitatea stânga. Se acceseaza prin apasarea combinatiei de taste Alt+Space si conduce la un meniu pentru manevrarea ferestrei active fara mouse.
Butoanele de control – se situeaza întotdeauna la extremitatea dreapta a barei de titlu. Acestea sunt urmatoarele:
– Buton de minimizare – prin apasare, determina reducerea ferestrei sub forma de buton pe taskbar. Fereastra se restaureaza (maximizeaza) de pe taskbar cu ajutorul butonului functiilor active al mouse-ului.
– Buton de maximizare – mareste la maxim fereastra; aceasta se va extinde ocupând suprafata maxima posibila. Locul acestui buton va fi luat automat de un nou buton de restaurare a dimensiunii anterioare maximizarii ferestrei.
– Buton de închidere – se utilizeaza pentru închiderea ferestrei.
Barele de defilare (scroll bars) – sunt elemente care se genereaza automat pe latura de jos si pe latura din dreapta a ferestrei în cazul în care dimensiunile acesteia sunt prea mici pentru a permite vizualizarea completa a continutului ferestrei. Prin tragerea cursoarelor „lift“ ale barelor se poate defila cu repeziciune prin continutul ferestrei respective.
Bara de stare – este o zona în partea de jos a ferestrei, în care se afiseaza in­formatii sumare despre continutul sau activitatea desfasurata în fereastra la fiecare moment.
Caracteristica de baza a sistemului de operare Windows este definita de faptul ca reprezinta un mediu de lucru multitasking, adica poate mentine în stare de functionare mai multe programe (aplicatii) simultan.
O fereastra minimizata nu este închisa, nu este oprita din functionare. Ferestrele se gasesc (numai cu numele lor de aplicatie sau fisier) sub forma de butoane (de tip întrerupator – apasat/neapasat) pe bara de sarcini (taskbar).
Prin apelarea cu butonul functiilor active al mouse-ului se aduce în câmpul de lucru (se maximizeaza) oricare din aplicatiile exitente pe taskbar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instaleaza Toolbar Ajutor Pc

Powered by Conduit