Nu numai ca ofera solutii reale si verificate dar stabileste o noua regula in Blog World:
"Nu explicatiile pompoase si limbajul superior fac pamantul sa se invarta"
Ai nevoie de un sfat simplu pentru a rezolva singur o problema la PC-ul de acasa sau de la birou?
Apeleaza cu incredere la acest site..

Puteti apela la acest tip de servicii cand:
-Aveti calculatorul virusat;
-Nu reusiti sa instalati/reinstalati sitemul de operare (Windows XP, 2000, Windows 7, etc.);
-Doriti sa instalati un joc nou;
-Intampinati dificultati in navigare pe internet;
Si multe alte astfel de provocari.

luni, 17 ianuarie 2011

Mediul Desktop

Lucrul cu pictograme

Cunostinte necesare: Selectarea si mutarea pictogramelor. Recunoasterea pictogramelor de baza de pe desktop. Crearea unui shortcut.



Sistemul de operare Windows este extrem de flexibil. Cel mai usor mod de a-l utiliza este de a puncta din loc în loc cu ajutorul mouse-ului. Se pot indica cu ajutorul mouse-ului comenzi de meniu, pictograme de program (icon), selectari rapide pe desktop sau butoane din bara de instrumente.

Simbolurile grafice prezente pe ecran pentru declansarea diverselor activitati se numesc pictograme sau icon-uri.

Pictograma reprezinta o cale scurta (shortcut) de ajungere la adresa fiserului executabil al programului care se doreste a fi lansat în executie. Pictogramele pot fi create si pentru directoarele (foldere) si/sau fisierele care se gasesc în structura discului fix.

Pictogramele sunt reprezentate prin mici simboluri grafice, prestabilite pentru majoritatea programelor sau la alegere dintr-o biblioteca (colectie).

Aranjarea pictogramelor se poate face prin accesarea într-o zona libera a desktop-ului cu butonul functiilor speciale al mouse-ului si alegerea variantei dorite: dupa nume, tip, marime, data; sau autoaranjare care nu permite mutarea pictogramei în alta zona a desktop-ului.

Simbolurile sunt însotite de un nume care se pozitioneaza sub acestea si care poate fi editat la alegere.


La instalarea sistemului Windows pe Desktop se afiseaza obligatoriu urma­toarele icon-uri:

My Computer – un grup de programe care:

- ofera acces la unitatile de disc ale calculatorului;

- permite diverse configurari prin optiunea Control Panel;

- permite configurari referitoare la imprimante, prin optiunea Printers;

- ofera posibilitatea algerii configurarilor necesare pentru conectarea calculatorului la alte sisteme de calcul, prin linia telefonica (DialUp Networking).

Network Neighborhood – permite vizualizarea calculatoarelor conectate într-o retea si accesul la resursele acestora: unitatile de disc, fisiere, imprimante si echipament de comunicatie.

Internet Explorer – permite o utilizare facila a Internet-ului, evident cu conditia ca sistemul de calcul sa fie conectat la Internet.

Recycle Bin – „lada de gunoi“ a sistemului de operare. Acest program capteaza toate datele care au fost sterse numai prin metode ce tin de Windows.

Restaurarea datelor, în acelasi loc de unde au fost sterse, se poate face din fereastra deschisa, prin dublu clic pe icon-ul Recycle Bin si alegerea optiunii Restore a meniului File.

stergerea datelor din Recycle Bin se face prin selectarea optiunii Empty Recycle Bin, disponibila prin accesarea icon-ului cu butonul functiilor speciale al mouse-ului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instaleaza Toolbar Ajutor Pc

Powered by Conduit